Éttermünk az újra nyitás óta (2021 április) áttért a nápolyi pizzára , ami nem egy pizza típus , hanem maga a pizza! Amit világszerte pizzaként ismernek az ennek a pizzának a “tovább gondolása”! A világ Nápolyon kívül eső része (beleértve Olaszországot is) a 2. világhaború végéig nem is ismerte a pizzát! Tehát ez nem egy olasz étel , hanem egy 300 éves , nápolyi tradíció!
Szerintem ezzel jobb minőségű pizzákat készítünk, de alkalmazkodva a helyi kereslethez ugyanúgy sütünk pl. Hawaii vagy magyaros pizzát!

A Nápolyi pizza lényege a részletekben rejlik, ami nagy figyelmet igényel! Speciális liszttel dolguzunk (Caputo Blu) ami alkalmas a minimum 24 órás kelesztésre, de nagyon fontos a mozzarella is (fior di latte) valamint a san marzano hámozott paradicsom konzerv is! Nagyon fontos a tésztagyúrás (pontos, eredeti recept alapján) a dagasztás, a bucizás, a pizza nyújtás és végül a sütés, ami 60-90 mp maximum! Ehhez minimum 2 pizza szakács szükséges, egy nyújt egy süt! A nápolyi pizza fő ismerve, hogy a pizza széle szélesebb , magasabb és barna vagy fekete apró pöttyös ami a hosszabb kelesztésre utal! Az is nagyon fontos, hogy a tészta ne csak megkeljen, hanem meg is érjen, és ez lehetőleg egyszerre történjen! Végezetül a Nápolyi pizza szerintünk nem csak finomabb de sokkal könnyebben emészthető is.

Ahhoz, hogy meg tökéletesebb Nápolyi pizzát süssünk , jövő januarban személyesen megyünk le Nápoly egyik  legjobb pizzázójába, a La Notiziaba, már nagyon varjuk!

Ha bármilyen észrevetel, kritika, vagy kérdés merülne fel, azt osszátok meg velünk!

Üdvözlettel: Zachar Zsolt – tulajdonos