Elefántos történelem

Étterem

A XIX. században a Jókai tér adott otthont a Fehér Elefánt Vendéglőnek, majd az 1870-es években Az elefánthoz címzett fűszerüzlet is itt kapott helyet. A mindig kiváló konyhájáról méltán híres tér hagyományit követi az Elefántos Étterem is, amely több, mint egy évtizede várja régi és új vendégeit egy igazi olaszos lakomára. Eredeti olasz alapanyagokból készült ételspecialitásokkal, eredeti olasz ízekkel, friss tengeri halakkal, kagylóval várják a betérőket.

Az Elefántos Étterem és Pizzéria Pécs “legmediterránabb” terén, a Széchenyi tértől alig pár lépésnyire fekvő Jókai téren található. A langymeleg tavaszi éjek és a forró nyári esték egyik legkedveltebb, leghangulatosabb terasza, amit egyetlen Pécsre látogató sem hagyhat ki!

Médiamegjelenések

rólunk írták

All’ Elefante
Time Out Pécs, 2012 április

Egy vallomással kell kezdenünk. Hiába a 2010-ben felújított, átépített sok-sok tér, nekünk a 2001-ben átadott Jókai tér tetszik legjobban az összes közül. Ha már úton-útfélen mediterrán hangulatokról beszélünk, hát a Jókai tér, már csak a sokat szidott térburkolata miatt és az átfolyó patak révén abszolút kiérdemli a mediterrán jelzőt. No meg persze a kerthelyiségek miatt is, amikből szerencsére nincs hiány a kis téren. Mi, a sok közül az All’ Elefante teraszára esküszünk, de esküdnénk még a Barrus teraszára, de az legnagyobb sajnálatunkra bezárt. Pedig a két vendéglátóhely már-már egybeérő asztalai a tér keleti oldalán olyan stimulációt hajtottak végre minden normálisan működő agyban, hogy csak nehezen lehetett szabad asztalt találni. Most, hogy csak az Elefántos terasza működik, még nehezebb a küldetést teljesíteni. De ha sikerül leülni, jöhet a város legjobb pizzája, jöhet a csapolt Heineken és jöhetnek a város legszebb lányai, akik kora tavasztól késő nyárig valahogy mindig a Jókai tér környékén tűnnek fel. Ezt a fene se érti…

Hajrá Elefántos!
Gusto Magazin XI. évfolyam 8. szám

Letölthető PDF formátumban.